oldalak

Ajánlott oldalak

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Erdélyi szállások

Erdélyi szálláslehetőségek, és látnivalók.

Erdélyi szállások széleskörű választéka

2010.05.07. 17:20 | iszperik1 |

Címkék: utazás románia erdély kirándulás nyaralás székelyföld hargita kovászna erdélyi szállások

Nos, ha a Székelyföldre utazunk, az erdélyi szállások lehetősége igen széleskörű, és mindenki megtalálja a neki megfelelő panziót vagy szálláslehetőséget. A csodálatos vidéket járva minden városban számtalan lehetőség van egy vagy több napra is megszállni.

Erdővidék egy nagyon jó központja lehet az ide látogató turistáknak, mert innen kiindulva 100 km-es körzeten belül a Székelyföld szinte minden látványos helye megtalálható, az erdélyi szállások lehetősége pedig ezen a vidéken is szépszámmal fellelhető. Innen nagyon egyszerűen megközelíthető a Vargyas-szoros, ahol az Almási-barlang és egyéb barlangok látványa, valamint maga a szoros kalandos bejárása is felejthetetlen emlékeket nyújt az ide látogatók számára. Könnyen megközelíthető a Szent Anna tava is, valamint a Bálványos vára, melyek szintén maradandó élményeket nyújtanak. Ez utóbbiak ugyan már Hargita-megyében találhatók, de az erdélyi szállások, ezen a vidéken is bő választékot kínálnak. Választhatunk Székelyudvarhelyen panziót, de közvetlen környezetében is érdemes megpihenni nyaralásunk alkalmával, mert közel van a Békás-szoros a Medve-tó és a parajdi sóbánya, amit mindenképpen ajánlok az erdélyi nyaralás alkalmával megtekinteni.

A csíki medencében vagy Csíkszeredában erdélyi szállások szintén szép számmal találhatók, ha az idelátogató ezt a környéket választja Székelyföldi nyaralása helyszínéül. Innen egyszerűen megközelíthető a csíksomlyói búcsú helyszíne: a nyereg, és a somlyói nagytemplom is a maga nemében páratlan szépségével ámíthatja el a hívő és nem hívő látogatókat. Nagyon jó erdélyi szállások kínálkoznak azok számára, akik a gyergyói havasok közelében szeretnének megszállni, akár erdészházat vagy faházat is bérelhet Erdélyben magának, s a havasokban való kirándulásait meghitt környezetben pihenheti ki.

Láthatjuk tehát, hogy az egész vidék csodálatos látnivalókban gazdag és bővelkedik az erdélyi szállások egyre szélesebb körű választékában.